Zašto je dječja koža podložnija iritacijama?

Dječja koža je za razliku od kože odraslog čovjeka, značajno tanja, propusnija i podložnija utjecaju štetnih tvari iz okoline.

Koža je čovjekov najveći organ koja, kod odraslog čovjeka, s 1,5 – 2 m² prekriva površinu tijela i obavlja različite, jako bitne životne uloge. Uloga kože je da nas upozorava i štiti od različitih vrsta osjeta: boli, topline, hladnoće, dodira i tlaka. Koža nas štiti od različitih oštećenja i isušenja, te ulaza patogenih mikroorganizama. Kao najveći zaštitni organ, koža je iznimno bitan termoregulator, čuva nas od pregrijavanja i smrzavanja, te se preko nje izlučuju različiti produkti metabolizma putem znoja.

Koža novorođenčadi i beba je tanja, a naročito njen vanjski sloj – epidermis te sadrži veću količinu vode i minerala. Lojne žlijezde su razvijene, naročito na nosu, jagodicama, čelu i bradi, ali imaju slabiju funkciju s toga novorođenče ne može uspostaviti termoregulaciju putem znojenja pa ga zato ne treba pretopljavati odjećom i pokrivačima. Zbog tankog površnog sloja i nižeg pH kože, uvjetovanog slabom funkcijom lojnih žlijezda, novorođenačka koža ima slabiju mehaničku obranu od mikrobnih infekcija. Zato treba obratiti veliku pažnju održavanju higijene naročito u okolini prirodnih otvora pelenske regije – ali i pregibnih površina u pazušnim regijama, u preponama, na vratu i između debelog mesa (dječje guze).

Dječja koža je za razliku od kože odraslog čovjeka, značajno tanja, propusnija i podložnija utjecaju štetnih tvari iz okoline s toga je za njegu kože beba i djece nužno upotrebljavati sigurne i kvalitetne proizvode koji smiju sadržavati samo birane i provjerene sastojke.

Adrialab Dječja kozmetika

Adrialab Dječja kozmetika sadrži prirodno ulje slatkog badema te visokovrijedna ulja jojobe i makadamije uz dodatak karite maslaca, pantenola, nevena, aloa vere i ostalih biljnih bogatstava koji su odličan izvor bogatih i hranjivih tvari za njegu osjetljive kože. Dermatološki je testirana te ne sadrži parabene, silikone, mineralna ulja i alergene pa je u cijelosti sigurna za nježnu kožu vaših mališana.

Adrialab Dječji šampon i kupka, Dječje ulje i Dječje mlijeko namijenjeni su svakodnevnoj higijeni i njezi dječje kože i kose već od prvog dana života. Hrane i omekšavaju kosu, dok istovremeno čiste, umiruju i štite kožu te ju čine neodoljivo mekom i baršunastom.

Za cjelodnevnu njegu i hidrataciju nježne kože stvorena je Adrialab Dječja hidratantna krema koja jača zaštitnu funkciju kože te osigurava dugotrajnu hidrataciju pružajući zaštitu od isušivanja i vanjskih utjecaja. U zimskim mjesecima kada je koža osobito osjetljiva Adrialab Dječja zaštitna krema izvrsno obnavlja kožnu barijeru stvarajući zaštitni sloj pa štiti kožu od isušivanja i neugodnog crvenila te osigurava neometan boravak na otvorenom i tijekom nepovoljnih vremenski uvjeta.

Kvalitetu Dječje masti JGL potvrđuju generacije sretnih beba, zadovoljnih mama i milijuni prodanih proizvoda.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)