GALENIA

Depantoo mast, 25 g

za njegu tetovirane kože

Benefiti

  • neutralna mast s visokim udjelom d-pantenola
  • pomaže u bržem zacjeljivanju tetovaže
  • ublažava neugodan osjećaj zatezanja kože
  • potiče regeneraciju kože
  • ublažava svrbež i upalu
  • ne sadrži parfeme i alergene

O proizvodu

Depantoo je jedinstvena mast namijenjena za njegu i zaštitu novih i starih tetovaža. Sadrži 6% d-pantenola koji izvrsno poboljšava zacjeljivanje tetovaže te ublažava nadraženost i crvenilo kože.

Mast stvara zaštitni sloj na površini kože koji sporo otpušta d-pantenol čime se postiže dugotrajniji učinak. D-pantenol pospješuje sposobnost obnavljanja oštećenog površinskog dijela kože, održava optimalnu vlagu, regulira sebum i stvara zaštitni sloj koji kožu štiti od nepovoljnih utjecaja. Stimulira regenerativni proces kože zbog čega je idealna pomoć tretiranoj, isušenoj ili oštećenoj koži. D-pantenol njeguje i štiti nježno i osjetljivo područje, hidratizira i smanjuje gubitak vode te čini kožu mekšom i elastičnom.

Depantoo sadrži i visok udio pročišćenog prirodnog lanolina koji stvara snažnu barijeru između osjetljive tetovirane kože i vanjskih čimbenika, čime se smanjuje mogućnost oštećenja tetovaže. Prirodni lanolin izvrsno štiti osjetljivu kožu, a pri tome ne ometa normalne funkcije i disanje kože.

Depantoo se može koristiti i preventivno za kožu koja je posebno sklona iritaciji te za svakodnevnu njegu kože.

Ne sadrži parfeme i alergene te nije testirana na životinjama.

 

 

Tetovaže su u posljednje vrijeme postale naročito popularne i nalazimo ih u svim dobnim skupinama. Nekad isključivo vjerska oznaka ili ritual specifičnih zajednica, dok danas predstavljaju način da se iskaže stav, autentičnost, individualnost, umjetnička ili modna osviještenost.

Kada tetovaža zacijeli ona ostaje „zarobljena“ u donjem sloju kože koji se naziva dermis te se iz tog razloga ne uklanja i ne uništava prirodnim procesom regeneriranja površinskog sloja kože, epidermisa. Naime, tetovirana koža izuzetno je osjetljiva jer je otvorena rana koju je potrebno pravilno zaštititi i njegovati. Pravilnim održavanjem i njegom postiže se kvalitetno zacjeljivanje kože pa je tako lijepa i pigmentirana tetovaža kojom na moderan način slikovito izražavamo sami sebe, zagarantirana kroz dugo vremensko razdoblje.

 

Recenzije

“Ova krema je čudo! Jednom sam namazala i odmah me prestalo peći.”

“Ova krema puno duže traje kad se namaže. Krema je top.”

“Odlična je, razlika uočljiva, još malo pa po drugu.”

Njega i održavanje tetovaže

Zašto njegovati tetovažu?

Kao i vaša koža, vaša tetovaža je individualna, jedinstvena pa tako i reagira na svoj način.

Njega tetovaže ovisi o:

  • vrsti tetovaže
  • tipu kože
  • općenitom stanju organizma
  • poziciji na tijelu
Tetovažu treba držati čistom i uvijek lagano masnom kako se ne bi stvorile kraste i kako bi koža lijepo zarasla. 
Održavanje tetovaže je izuzetno važno, a osim na izgled, pravilno održavanje utječe i na sprječavanje nastanaka ožiljaka, brže zacjeljivanje i smanjivanje mogućnosti raznih upala.
Tetoviranoj koži je u prosjeku potrebno 5 do 10 dana za oporavak.

 

Kako njegovati tetovažu?

Savjet više

Vrlo je važno da novu tetovažu konstantno održavate masnom kako se ne bi stvorile krastice koje mogu prilikom otpadanja povući dio boje i tako uzrokovati oštećenje tetovaže.