VITALIA

Cink + vitamin C, 20 kom

Benefiti

  • Cink i vitamin C doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • Sadrži 100% preporučenog dnevnog unosa cinka
  • Ugodnog okusa limuna i grejpa
  • Praktični direkt oblik

O proizvodu

Vitalia Cink + vitamin C je dodatak prehrani u prahu s cinkom i vitaminom C koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Cink je najvažniji mineral za očuvanje imuniteta, a procjenjuje se da čak trećina ljudi na svijetu ne unosi dovoljno cinka putem prehrane. Obzirom na snižene vrijednosti cinka kod pušača, alkoholičara, dijabetičara i trudnica te sportaša i aktivnih rekreativaca preporučuje se svakodnevno uzimanje cinka.

Cink je prisutan u svim tkivima te ima brojne ključne strukturne, regulatorne i katalitičke uloge u mnogim enzimima. Doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnoj sintezi DNA, normalnoj sintezi proteina te održavanju normalne gustoće kostiju, kose, kože i noktiju. Nedostatak cinka u organizmu oslabljuje imunološku funkciju te posljedično povećava osjetljivost na različite patogene.

Vitamin C je jaki antioksidans koji ima pozitivan utjecaj na imunološki sustav. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te povećava apsorpciju željeza.

Vitalia Cink + vitamin C dolazi u praktičnom obliku vrećica za direktnu upotrebu te je ugodnog okusa limuna i grejpa.

Ne sadrži šećer već sladila pa je pogodan i za dijabetičare.

Savjet više

Smanjite razinu stresa – osobe pod pretjeranim stresom imaju slabiji odgovor imunološkog sustava na bakterije i viruse.