VITALIA

D-manoza strong, 20 kom

Zaštitnica mokraćnog sustava

Benefiti

  • Sadrži optimalnu, klinički dokazanu dozu od 2 g d-manoze
  • Sadrži ptičji dvornik koji doprinosi održavanju zdravlja mokraćnih puteva
  • Obogaćena vitaminom C, vitaminom B3 i cinkom
  • Učinkovito sprječava urinarne infekcija
  • Bakterije ne mogu razviti otpornost na d-manozu

O proizvodu

Vitalia D-manoza strong sadrži optimalnu, klinički dokazanu* dozu od 2 grama d-manoze i suhi ekstrakt biljke ptičji dvornik koji doprinosi održavanju zdravlja mokraćnih puteva. Dodatno je obogaćena vitaminom C i cinkom koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Također sadrži vitamin B3 (niacin) koji doprinosi održavanju normalnih sluznica.

Djelovanje

D-manoza je jednostavni šećer kojeg u malim količinama proizvodi ljudski organizam, a najčešće se dobiva iz prirodnih sokova brokule i mahunarki.

Infekcije mokraćnog sustava najčešće su uzrokovane bakterijom Escherichia coli. Njezino vezanje na epitelne stanice posredovano je manoznim receptorima ili receptorima nalik na d-manozu prisutnim na površini epitelnih stanica. Uzimanjem d-manoze Escherichia coli veže se na slobodnu d-manozu te se mokrenjem izlučuje iz organizma čime se sprječava razvoj infekcije.

Biljka ptičji dvornik zbog sadržaja flavonoida djeluje kao diuretik odnosno pomaže u izlučivanju vode urinarnim putem. Brzo se postiže učinak ispiranja mokraćnih puteva što ubrzava olakšanje simptoma.

Primjena

Ova snažna formula učinkovito djeluje i kod značajnog povećanja broja bakterija u mokraćnom mjehuru, a dovoljno je sadržaj jedne vrećice otopiti u čaši dva puta dnevno.

Vitalia D-manoza strong lako se primjenjuje zbog gotovog dozirnog oblika i osvježavajućeg okusa naranče.

Prikladno za primjenu kod djece starije od 3 godine i odrasle te kod dijabetičara, jer ne sadrži šećer.

 

* Prema kliničkom ispitivanju na 308 žena koje su imale akutnu upalu mokraćnih putova i povijest ponavljanih upala mokraćnog sustava 2 grama praha d-manoze je čak 4 puta smanjio rizik od ponavljanih mokraćnih infekcija.

 

Više o infekcijama mokraćnog sustava i d-manozi saznaj OVDJE.

 

Savjet više

Kako bi spriječili pojavu upale mokraćnog sustava važno je piti mnogo tekućine, najmanje 6 do 8 čaša dnevno.