Završen projekt proširenja kapaciteta nesterilnih otopina

Investicija vrijedna 700 tisuća eura financirana je vlastitim sredstvima, a riječ je o „100 posto hrvatskom projektu“ budući da su svi proizvođači opreme i izvođači radova domaće tvrtke.

U Adrialabu je završen projekt proširenja kapaciteta nesterilnih otopina koji je započeo u siječnju 2023. godine, a uključivao je nabavku nove proizvodne opreme te kompletnu rekonstrukciju i revitalizaciju postojećeg objekta.

S novom opremom, povećanjem serija i automatizacijom, kapacitete nesterilnih otopina povećavamo za šest puta. Na temelju dosadašnjeg iskustva, očekujemo povrat investicije za pet godina, čak i prije ako se u procjenu uračunaju novi projekti koje smo u mogućnosti realizirati u proširenom pogonu“, objašnjava Vice Buljanović, direktor Adrialaba, naglašavajući kako je, usprkos izazovima zbog ograničenosti prostora, renovacija uspješno realizirana i proizvodni proces unutar objekta u potpunosti je u skladu s pravilima struke te nova linija ima sve potrebne certifikate za skorašnji početak rada.

Na novoj će se liniji proizvoditi sirupi i otopine, puni kapacitet je na razini dva milijuna komada godišnje. Trenutno Adrialab u svom asortimanu ima pet vrsta Holyplant sirupa koji se prodaju u Hrvatskoj i Rusiji, uz izvoz i na tržišta regije. Najveću prodaju ostvaruje Holyplant sirup bijelog sljeza, jedini koji se izvozi na tržište Rusije, dok na domaćem tržištu on čini oko šezdeset posto udjela u kategoriji“, pojašnjava Bojan Blaškić, voditelj Proizvodnje u Adrialabu, naglašavajući kako do sada zgrada u kojoj se nalazi nova linija nije imala nikakvu uporabnu vrijednost, a sada ne samo da ima vrijednost već je to pogon koji kao odvojen prostor veličine 120 m2 ne remeti druge procese te može zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih partnera i volumena.

Dino Ćoza Saršon, Marina Pulišić, Stipe Grubišić, Ivo Usmiani, Bojan Blaškić, Eva Usmiani Capobianco i Vice Buljanović

Povodom završetka projekta u Adrialabu je 7. svibnja 2024. održana interna proslava kojoj su, osim zaposlenika, prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani, zamjenik predsjednika Dino Ćoza Saršon, članica Eva Usmiani Capobianco i Marina Pulišić, umirovljena članica Upravnog odbora JGL-a.

Ovaj veliki projekt preduvjet je proizvodnje nesterilnih otopina za cijelu JGL Grupu te otvara vrata daljnjeg rasta i razvoja. Hvala svima koji su na različite načine doprinijeli rastu tvrtke i omogućili završetak do sada najvećeg projekta u Adrialabu.

PROJEKT U BROJKAMA

GALERIJA