ANTISEPTICI

Dermospray, 90 ml

Dezinficijens za kožu

Benefiti

  • Djeluje unutar jedne minute uz učinak do 24 sata
  • Širokog antimikrobnog spektra djelovanja
  • Idealno sredstvo za dezinfekciju kože i raznih površina
  • Ne peče
  • Siguran za primjenu kod djece, trudnica i dojilja
  • Bezbojan, bezbolan i hipoalergen

O proizvodu

Dermospray sadrži klorheksidin diglukonat i izopropilni alkohol, antiseptike koji uništavaju mikroorganizme i zaustavljaju njihov rast.

Primjena

Dermospray je namijenjen za primjenu na neozlijeđenu kožu i/ili površinske ogrebotine kože. Idealno je sredstvo za dezinfekciju kože ruku i tijela te raznih površina poput radnog stola. Bezbojan je, bezbolan i hipoalergen pa je dobro podnošljiv na koži.

Djeluje unutar jedne minute od primjene uz dugotrajan učinak i do 24 sata, a siguran je za primjenu kod djece, trudnica i dojilja.

Djelovanje

Klorheksidin diglukonat je kationski antiseptik otkriven pedesetih godina prošlog stoljeća. Njegova se učinkovitost temelji na njegovoj sposobnosti da se veže na staničnu stijenke gram negativnih bakterija sprječavajući njihov rast i razmnožavanje te, u konačnici, uništavajući ih. Prednost klorheksidin diglukonata je što do sada nije dokazana otpornost među mikroorganizmima na njegov učinak.

Izopropilni alkohol u Dermosprayu dokazano pojačava i produljuje djelovanje klorheksidin diglukonata.

Kombinacija klorheksidin diglukonata i izopropilnog alkohola širokog je antimikrobnog spektra i štiti od antimikrobne kontaminacije. Dermospray dokazano djeluje baktericidno (ubija bakterije) na P. aeruginosa, E. coli, Sta. Aureus i MRSA prema EN 1040, na kvasnice, Candidu albicans prema HRN EN 1650 i HRN EN 1275 te na određene vrste virusa (herpes virusi). Također sprječava infekcije rana i pospješuje njihovo cijeljenje.

Savjet više

Kako bi rana brže zarasla nakon nanošenja Dermospraya nanesite Panthenol forte mast, kremu ili sprej koji će ubrzati proces regeneracije kože.