ANTISEPTICI

Dermospray , 90 ml

Antiseptik za kožu

Benefiti

  • Sadrži klorheksidin diglukonat i izopropilni alkohol
  • Širokog antimikrobnog spektra djelovanja
  • Idealno sredstvo za dezinfekciju kože te raznih površina
  •  Ne peče
  • Siguran za primjenu kod djece, trudnica i dojilja

O proizvodu

Dermospray sadrži klorheksidin diglukonat i izopropilni alkohol, antiseptike koji zaustavljaju rast i uništavaju mikroorganizme.

Klorheksidin diglukonat je kationski antiseptik otkriven pedesetih godina prošlog stoljeća. Njegova se učinkovitost temelji na njegovoj sposobnosti da se veže na staničnu stijenke gram negativnih bakterija sprječavajući njihov rast i razmnožavanje te, u konačnici, uništavajući ih. Prednost klorheksidin diglukonata je što do sada nije dokazana otpornost među mikroorganizmima na njegov učinak.

Izopropilni alkohol u Dermosprayu dokazano pojačava i produljuje djelovanje klorheksidin diglukonata.

Kombinacija klorheksidin diglukonata i izopropilnog alkohola širokog je antimikrobnog spektra i štiti od antimikrobne kontaminacije. Dermospray dokazano djeluje baktericidno (ubija bakterije) na P. aeruginosa, E. coli, Sta. Aureus i MRSA prema EN 1040, na kvasnice, Candidu albicans prema HRN EN 1650 i HRN EN 1275 te na određene vrste virusa (herpes virusi). Također sprječava infekcije rana i pospješuje njihovo cijeljenje.

Dermospray je namijenjen za primjenu na neozlijeđenu kožu i/ili površinske ogrebotine kože. Idealno je sredstvo za dezinfekciju kože ruku i tijela te raznih površina poput radnog stola. Bezbojan je, bezbolan i hipoalergen pa je dobro podnošljiv na koži.

Djeluje unutar jedne minute od primjene uz dugotrajan učinak i do 24 sata, a siguran je za primjenu kod djece, trudnica i dojilja.

Savjet više

Kako bi rana brže zarasla nakon nanošenja Dermospraya nanesite Panthenol forte mast, kremu ili sprej koji će ubrzati proces regeneracije kože.

Scroll to Top