ANTISEPTICI

Dermospray BoV, 50 ml

Dezinficijens za kožu

Benefiti

  • Oblik BoV spreja omogućuje ravnomjerno raspršivanje po koži
  • Djeluje unutar jedne minute uz učinak do 24 sata
  • Idealno sredstvo za dezinfekciju kože te raznih površina
  • Ne peče
  • Siguran za primjenu kod djece, trudnica i dojilja

O proizvodu

Dermospray sadrži klorheksidin diglukonat i izopropilni alkohol, antiseptike koji zaustavljaju rast i uništavaju mikroorganizme.

Primjena

Dermospray je namijenjen za primjenu na neozlijeđenu kožu i/ili površinske ogrebotine kože. Idealno je sredstvo za dezinfekciju kože ruku i tijela te raznih površina poput radnog stola. Bezbojan je, bezbolan i hipoalergen pa je dobro podnošljiv na koži.

Djeluje unutar jedne minute od primjene uz dugotrajan učinak i do 24 sata, a siguran je za primjenu kod djece, trudnica i dojilja.

Djelovanje

Klorheksidin diglukonat je kationski antiseptik otkriven pedesetih godina prošlog stoljeća. Njegova se učinkovitost temelji na njegovoj sposobnosti da se veže na staničnu stijenke gram negativnih bakterija sprječavajući njihov rast i razmnožavanje te, u konačnici, uništavajući ih. Prednost klorheksidin diglukonata je što do sada nije dokazana otpornost među mikroorganizmima na njegov učinak.

Izopropilni alkohol u Dermosprayu dokazano pojačava i produljuje djelovanje klorheksidin diglukonata.

Kombinacija klorheksidin diglukonata i izopropilnog alkohola širokog je antimikrobnog spektra i štiti od antimikrobne kontaminacije. Dermospray dokazano djeluje baktericidno (ubija bakterije) na P. aeruginosa, E. coli, Sta. Aureus i MRSA prema EN 1040, na kvasnice, Candidu albicans prema HRN EN 1650 i HRN EN 1275 te na određene vrste virusa (herpes virusi). Također sprječava infekcije rana i pospješuje njihovo cijeljenje.

BoV tehnologija

Dermospray je proizveden naprednom BoV tehnologijom koja u usporedbi s tradicionalnim načinom nanošenja otopine, ali i alternativnim načinima pakiranja, ima nekoliko prednosti:

  • Omogućuje 100 postotno pražnjenje bočice i iskorištavanje proizvoda
  • Omogućuje dulji rok trajanja
  • Pruža kontrolirano raspršivanje bez obzira na kut nanošenja
  • Pruža kontinuirano raspršivanje za optimalne rezultate

Savjet više

Kako bi rana brže zarasla nakon nanošenja Dermospraya nanesite Panthenol forte mast, kremu ili sprej koji će ubrzati proces regeneracije kože.