HOLYPLANT ČAJEVI · ČAJNE MJEŠAVINE

Valeral čaj, 50 g

Za lakše snove

Benefiti

  • Odoljen doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san i održavanja normalnog sna
  • Opušta organizam pri svakodnevnim naporima
  • Pomaže i kod nervoze, grčeva u crijevima i poremećajima u menstrualnom ciklusu
  • Bez opasnosti od navikavanja

O proizvodu

Učinak Valeral čaja rezultat je djelovanja probranih sastojaka koji imaju sedativni učinak. Glavni su nositelji djelovanja korijen odoljena (Valerianae radix) i cvijet gorke naranče (Aurantii flos), a pomažu ga list matičnjaka (Melissae folium) i paprene metvice (Menthae piperitae folium).

Još je u antičko vrijeme uočeno djelovanje korijena odoljena, a jedan od najranijih opisa dao je Dioskurid. U prošlom je stoljeću odoljen prihvaćen kao biljka sedativna učinka što se najbolje iskorištava upotrebom korijena.

Valeral čaj danju umiruje olakšavajući stresna stanja, a ukoliko se uzme pola sata prije spavanja opušta i olakšava padanje u san.

Budući da je neškodljiv i da se može uzimati svakodnevno bez opasnosti od navikavanja, ovaj je čaj prihvatljiv i kao samostalna i kao dopunska terapija pri nervozi, nesanici, grčevima u crijevima i poremećajima u menstrualnom ciklusu.

Savjet više

Vrtite li se bespomoćno po krevetu, probajte se uspavati uz mentalnu vježbu u kojoj ćete planirati sljedeći dan ili opuštajući vikend koji je pred vama.