Prava energija za novi početak

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala potrebnih za normalno funkcioniranje ljudskog organizma.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala potrebnih za normalno funkcioniranje ljudskog organizma s obzirom da je nužan u brojnim procesima. Ne može se sintetizirati u organizmu pa ga je nužno unositi putem hrane, pića ili u obliku gotovih preparata, poput dodataka prehrani. Magnezij se najviše preporuča rekreativnim i profesionalnim sportašima koji zbog napora kojima su izloženi i jakog znojenja ga pojačano gube. Također pomaže kod grčeva u nogama, anksioznosti, nesanice, glavobolja i predmenstrualnog sindroma.

Vitalia Magnezij direkt i Vitalia Magnezij kelirani sadrže 100% organski i visokoučnikovit magnezij u obliku laktata odnosno bisglicinata. Ne sadrže magnezijev oksid pa imaju značajno veću apsorpciju u organizam te ne uzrokuju neugodne nuspojave.

Magnezijev laktat i magnezijev bisglicinat pokazuju bioraspoloživost od 50-60% što znači da organizam iskoristi 50-60% unesenog magnezija. Za razliku od njih, magnezijev oksid pokazuje biorapoloživost od samo 4%.

Vitalia Magnezij direkt i Vitalia Magnezij kelirani dodatno su obogaćeni s 5 vitamina B skupine, a Magnezij direkt i s vitaminom C.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)