Opet vam se dogodilo?

Jedva ste dočekali ljetni godišnji odmor, odlazak na more i plažu, i opet se dogodilo...

Niste ni primjetili kada i kako, ali opet ste uspjeli „izgoriti“ na suncu. Na žalost, niste jedini, svima se dogodi. Koliko god bili pažljivi, mazali se kremama i losionima s najvišim zaštitnim faktorima, skrivali se u hladu i ispod velikih šešira (ima i takvih), dogodilo se. Dovoljno je samo malo nepažnje i odmah možete primijetiti da ste opet „izgorili“. Oštećenje kože sunčevim zrakama najprije se vidi kao crvenilo kože, a potom dolazi i do pojave drugih simptoma: zatezanja, peckanja, svrbeža, preosjetljivosti pa čak i bolnosti.

Ovisno o težini simptoma opekline opisujemo u tri stupnja:

Prvi stupanj karakteriziraju promjene u vidu crvenila kože, peckanja, neugode, moguć je i svrbež, ali nema pojave plikova. Sve opisano dovoljno je da vam zakomplicira život i pokvari veselje već na početku godišnjeg odmora.

Kod opeklina drugog stupnja govorimo o oštećenju dubljih slojeva kože s toga su i simptomi izraženiji, a manifestiraju se u vidu intenzivnog crvenila, bolne i preosjetljive kože, svrbeža te pojave plikova, tj. mjehura.

Opekline trećeg stupnja, opekline su najdubljeg sloja kože i karakterizira ih bijela i meka ili crna i pougljenjenja površina opekline. Ponekad mogu biti prisutni i mjehuri, a bol najčešće izostaje radi uništenih živaca.

Ukoliko osjetite neki od ozbiljnijih simptoma poput vrtoglavice, mučnine, zimnice i/ili tresavice, temp. iznad 40°C obavezno se javite liječniku.

Na plaži smo često svjedoci svog ili tuđeg neopreznog izlaganja suncu uslijed kojeg nastaju promjene prvog i drugog stupnja. Treba imati na umu kako njihovo nastajanje dodatno pojačavaju i uzimanje određenih lijekova, alergija na sunce te svijetla put. Najbolje je pobrinuti se za dobru zaštitu i smanjiti izlaganje suncu unutar okvira koje nam dermatolozi stalno ponavljaju, ne između 11 i 16 h, u zadnje vrijeme uputa je ne na sunce između 10 i 17 h!

Ako vam se nezgoda dogodi, bitno je tijelo hladiti, skloniti se sa sunca, piti dovoljno tekućine i kožu mazati proizvodima koje će smanjiti neugodne simptome i pojačano je njegovati.

Combusten sprej

Combusten sprej

Combusten sprej sadrži visoki udio pantenola u jedinstvenoj kombinaciji s kalcijevim hidroksidm koji stišće proširene krvne žilice uslijed čega dolazi do smanjenja crvenila i topline, te aloe verom i maslinovim uljem koji učinkovito rješavaju probleme iritirane kože nastale uslijed prekomjernog izlaganja suncu.

Combusten sprej brzo i učinkovito uklanja simptome iritirane kože koja postaje regenerirana, nahranjena i hidratizirana te trenutno pruža osjećaj olakšanja i umirenja kože, a zahvaljujući formi spreja s lakoćom ga možete nanijeti na sve dijelove tijela bez dodatnog utrljavanja i iritacije nadražene kože.

Combusten sprej potražite u ljekarnama i biljnim ljekarnama, sigurno će vam pomoći kad izgorite da ne gorite!

I ne zaboravite, koža pamti!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)