Naslovna: Edukativni kutak

Prava energija za novi početak

Prava energija za novi početak

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala potrebnih za normalno funkcioniranje ljudskog organizma.


Magnezij je jedan od najvažnijih minerala potrebnih za normalno funkcioniranje ljudskog organizma s obzirom da je nužan u brojnim procesima. Ne može se sintetizirati u organizmu pa ga je nužno unositi putem hrane, pića ili u obliku gotovih preparata, poput dodataka prehrani. Magnezij se najviše preporuča rekreativnim i profesionalnim sportašima koji zbog napora kojima su izloženi i jakog znojenja ga pojačano gube. Također pomaže kod grčeva u nogama, anksioznosti, nesanice, glavobolja i predmenstrualnog sindroma.

 

Vitalia Magnezij direkt i Vitalia Magnezij kelirani sadrže 100% organski i visokoučnikovit magnezij u obliku laktata odnosno bisglicinata. Ne sadrže magnezijev oksid pa imaju značajno veću apsorpciju u organizam te ne uzrokuju neugodne nuspojave.

Magnezijev laktat i magnezijev bisglicinat pokazuju bioraspoloživost od 50-60% što znači da organizam iskoristi 50-60% unesenog magnezija. Za razliku od njih, magnezijev oksid pokazuje biorapoloživost od samo 4%.

Vitalia Magnezij direkt i Vitalia Magnezij kelirani dodatno su obogaćeni s 5 vitamina B skupine, a Magnezij direkt i s vitaminom C.